Relationen til Jesus former mit liv

Lukas Macko er 21 år og studerer i udlandet. Han vil gerne blive katolsk præst og er hjemme på sommerferie.

Han er  født ind i en katolsk familie i København, og startede i september 2021 på kollegiet The Royal English College of St. Alban, i Valladolid, Spanien - tidligere hovedsæde i Spanien og en meget interessant historisk by.

I Spanien har han netop gennemført et såkaldt 'propædeutisk' år - altså et forberende år. Hele præsteuddannelsen tager et sted mellem 6-8 år, hvor de fleste af årene fokuserer meget på det akademiske. Det propædeutiske år er påkrævet af Vatikanet, i håb om, at seminarister i hele verden skal få et bedre menneskeligt fundament, både åndeligt, psykisk og pastoralt, så præster ikke 'blot' bliver uddannet akademisk.

Efter sommeren begynder han på det engelske kollegie i Rom, hvor han vil studere filosofi.

KirkePOP har mødt Lukas til en videosamtale inden han igen drager sydpå. Den kan du se og høre på KATOLSK LIV.