Gud, sex og mening med livet

Tre enestående dage med den amerikanske forfatter og foredragsholder Christopher West om "Kroppens teologi", som der står i brochuren udgivet på dansk i forbindelse med en succesfuld katolsk konference, som foregik i "Englesalen" på Niels Steensens Gymnasiun i København.

300 billetter var blevet revet væk, og deltagerne kom fra Danmark, Sverige, Polen, Holland, Italien, USA, Singapore og New Zealand. Deltagerne var mellem 18 og 72 år. og 75% var mellem 20-40 år, og takket være økonomisk støtte fra en generøs dansk katolik kunne man deltage for et symbolsk beløb på 300 kr.

I dag véd vi, at der er langt fra gamle dages kropsforskrækkelse til den nuværende kropsfokuserede teologi. Kroppen er ikke blot biologisk, men også teologisk og kroppen er en del af en meget større realitet. Kroppens teologi er ikke et sæt regler, men et helhedssyn på mand og kvinde tæt knyttet sammen med Skaberværket.

"Kroppens teologi" kan stå alene, men mange opfatter den også som en reaktion på den såkaldte seksuelle frigørelse der for mange mennesker har karakter af slaveri og porno som udtryk for dødens kultur, der skiller krop og sjæl fra hinanden.

De mange unge deltagere vil sent glemme denne konference, men også mange ældre katolikker har fået fornyet håb om at det måske alligevel ikke er for sent...

To unge katolikker - Juliana og Peter - var med til konferencen. De forsøger i praksis at leve en "Kroppens teologi" og i denne samtalevideo med KATOLSK LIV kan du høre om deres erfaringer fra konferencen og deres personlige liv.